Make your own free website on Tripod.com
KEZALIMAN YANG TIDAK DAPAT DIMAAFKAN
 
 
 

Perhimpunan 24/10/98
LAPURAN Jam 1.16 pagi 25/10/95

Perhimpuanan yang hilang kesabaran. Kampung Baru telah menyaksikan bagaimana ahkirnya REFORMASI mengeluarkan amaran keras bahawa sekira MAhathir terus memerintah maka inilah balasan nya. Polis dan FRU perlu ingat bahawa Malaysia bukan rakyat yang pasif lagi. Hari ini maka bertempurlah Reformasi dengan FRU di Kampung Baru. Batu batu dan botol botol telah di campakkan kearah FRU setelah kesabaran para REFORMASI dicabar. Cabaran diterima. Hari ini juga MERIAM AIR dan GAS pemedih mata serta Belantan mereka di cabar oleh REFORMASI.
Editor Komentar1, Pentadir Komentar 2 dan 3 telah ditahan dan telah digeledah kenderaan dan diri semasa kami ingin balik hampir lewat 1 pagi.  POLIS walaupun keras tetapi ada juga yang bersimpati dan menghormati pejuang kami dan memberikan  berkerjasama dan membebaskan kami di site. Alhamdulilah.
POLIS dan FRU, balasan BELANTAN tuan diberi hari ini disahut dengan ketulan batu dan botol. Kekerasan kamu dibalas dengan kekerasan.

YANG KAMI pohon perhimpunan Aman tetapi cabaran kamu dengan kekerasan disahut di Kampung Baru dengan kekerasan, KERANA KAMI ANAK MELAYU KAMI ANAK MERDEKA, SEMANGAT JUANG SDR ANWAR IBRAHIM KAMI SIMPAN DALAM DIRI KAMI. HAPUSKAN KEZALIMAN! DAN INILAH BARISAN KITA! REFORMASI! REFORMASI! REFORMAS     PERISTIWA KAMPUNG BARU
BARISAN REFORMASI TERUS MENERUS BERJUANG DAN KALI INI MENYAKSIKAN BAHAWA INI BUKAN LAGI PERHIMPUNAN BERSUKA SUKA. JELAS KAMI MAHU KEADILAN DAN PERNURUNAN DR M SEBAGAI PM.KOMENTAR
WALAUPUN KEKERASAN INI TIDAK SEPATUTNYA DILAKUKAN TETAPI KOMENTAR AKUR BAHAWA INI MENUNJUKKAN RAKYAT HILANG SABAR DAN MEMDESAK DR M TURUN SEGERA.